Nyt on tilinpäätöksen aika

Osallistu OmaSepon tilinpäätös arvontaan! Arvomme kaikkien osallistuneiden taloyhtiöiden kesken yhden ilmaisen tilinpäätöksen (jos taloyhtiösi tilinpäätös on jo tehty, voit siirtää voittosi ensi vuodelle). Lähetä meille vain nimesi, yhteystietosi, ja yhtiösi nimi. Voit osallistua tästä. Osallistu 22.3. mennessä!

 

Nyt alkaa olla sinunkin taloyhtiösi aika tehdä tilinpäätös. Asunto-osakeyhtiölaki määrää, että jokaisen taloyhtiön on tehtävä tilinpäätös ja toimintakertomus. OmaSeppo muistuttaa, että tilinpäätös on aina tehtävä neljän kuukauden sisällä tilikauden päättymisestä.

 

Tilinpäätös kertoo taloyhtiön tuloksen ja varallisuuden, ja siihen on kirjattu kaikki tilikauden tapahtumat. Tilinpäätöksestä tehdään tasekirja, joka sisältää taseen, tuloslaskelman, rahoituslaskelman ja liitetiedot. Nämä eri osat sisältävät tiedot eri asioista tilinpäätökseen liittyen. Asunto-osakeyhtiön pitää laatia myös toimintakertomus tilinpäätökseen. Toimintakertomus on tärkeä tiedonlähde niille, jotka eivät taloushallintoa täysin ymmärrä.

 

Tilinpäätös on valmis, kun isännöitsijä ja taloyhtiön hallitus ovat allekirjoittaneet sen. Tilinpäätös vahvistetaan yhtiökokouksessa. OmaSeppo haluaa myös muistuttaa, että tasekirjaa on säilytettävä 10 vuotta tilikauden päättymisestä.

 

Koska suuri osa taloyhtiön osakkaista, eli tilinpäätöksen lukijoista, ei ole taloushallinnon ammattilaisia, on helpointa antaa ammattilaisen hoitaa tilinpäätös ja kirjanpito. OmaSepolta saat tilinpäätöksen 499 eurolla (sisältää alv). Voit tilata sen täältä, tai soittaa meille numeroon 044 240 565. Taloyhtiösi huoleksi jää vain tarvittavien materiaalien toimitus. Jos et muista tai tiedä mitä ne materiaalit sisältävät, alla on lyhyt lista muistuttamaan:

 

  • Edellisen vuoden tilinpäätös
  • Ostolaskut
  • Tiliotteet
  • Kopiot velkakirjoista
  • Saldovahvistukset lainoista
  • Tiedot maksetuista ja maksamattomista yhtiövastikkeista

 

On suositeltavaa säilyttää kaikki paperit tallessa ja hyvässä järjestyksessä koko tilikauden ajan. On myös tärkeää tarkistaa ettei mitään puutu. Se helpottaa niiden toimittamista kirjanpitäjälle,ja nopeuttaa tilinpäätöksen tekemistä. OmaSepon asiakkaalla on etuna, että me säilytämme kaikki dokumenttisi, joten niiden hukkaamista ei tarvitse pelätä.

 

Tilinpäätöksen valmistumista seuraa hallituksen kokous ja yhtiökokous. Kun kokoukset on saatu hoidettua pois alta, uusi tilikausi pääsee alkamaan. Siksi on tärkeää huolehtia, että tilinpäätös tulee tehtyä ajallaan.

 

Jos sinulla on kysymyksiä tilinpäätökseen liittyen, voit lähettää meille yhteydenottopyynnön täältä, tai soittaa meille numeroon 044 240 5655.