Taloyhtiön valaistus

Uuden EU-direktiivin takia elohopealamppujen markkinoille tuominen kiellettiin 13.4.2015 alkaen eli kaikki elohopealamput poistuvat markkinoilta vuoden 2015 aikana.

 

Tästä seuraa monille taloyhtiöille valaistusremontti ja vaihto energiatehokkaampiin lamppuihin, koska elohopealamput ovat olleet suosittuja valaistuksessa niiden edullisen hinnan vuoksi. Taloyhtiön uuden valaistuksen suunnitteluun kannattaa käyttää aikaa, koska huono valaistus on turvallisuusriski.

 

Seppo neuvoo kiinnittämään huomiota valaistukseen taloyhtiössä. Tämä parantaa asumisviihtyvyyttä, energiatehokkuutta ja turvallisuutta.

 

valaistus

 

Led-valot

 

Led-valoja on käytetty erilaisiin tarkoituksiin jo yli 30 vuotta esimerkiksi: auton valoissa, mainonnassa, teollisuusjärjestelmissä ja hi-fi-laitteistoissa. Led-valot säästävät energiaa jopa 75 %. Ne ovat hintavampia kuin elohopealamput mutta käyttöikä niissä on paljon pidempi, yleensä 50 000 tuntia. LED-valot säästävät satoja euroja taloyhtiön sähkölaskussa vuoden aikana eli ne maksavat itsensä takaisin.

 

LED-valot ovat myös todella kestäviä, koska niissä ei ole helposti rikki meneviä osia kuten lasikuorta tai hehkulankaa. Kun aloittaa valaistusremontin, se kannattaa tehdä kerralla kunnolla ja hankkia valaistussuunnittelija tekemään suunnitelman. Led-valot.fi tarjoaa ilmaista valaistussuunnittelua. Jos haluaa maksimoida energiansäästön, kannattaa investoida valoihin, joissa on liikkeentunnistimet, koska silloin valot ovat päällä vain kun joku niitä tarvitsee.

 

Seppo suosittelee LED-valoja sillä ne säästävät energiaa.

 

 

Valaistussuunnitelma ilmaiseksi

 

Valaistussuunnittelua on tarjolla maksullisena ja ilmaisena. Suositeltavaa on käyttää asiantuntijan palveluita, koska he osaavat suunnitella juuri oikean ratkaisun taloyhtiöllesi. Esimerkiksi LED-valot.fi tarjoaa ilmaista valaistussuunnitelmaa, jossa sinä lähetät vain pohjapiirroksesi ja kerrot toiveesi valaistuksen suhteen. Käyt valaistussuunnitelman asiantuntijan kanssa läpi keskustellen n. 2-3h. Keskustelun voi käydä joko kasvotusten tai puhelimessa. Erilaisiin valoihin voi mennä myös tutustumaan paikan päälle.

 

Seppo suosittelee valaistussuunnittelijan käyttöä, koska he osaavat luoda käytännöllisen ja energiatehokkaan valaistussuunnitelman.